donderdag 18 augustus 2011

Geaccepteerd terrorisme en niet geaccepteerd terrorisme

Vandaag werden weer 7 Israelies vermoord door terroristen. Niemand is verbaasd hierover. Dat Palestijnen terrorisme beoefenen, wordt door de gehele wereld als normaal ervaren. Een tendens in de media en de politiek is om voor elke terroristische aanslag in Israel wel een excuus of verzachtende omstandigheid te vinden, of ze geven gewoon Israel de schuld.

Het vreemde aan deze situatie is dat decennia lang Palestijns terrorisme door de wereld gesteund lijkt. De Palestijnen zaten in de VN en landen hadden een kantoor in hun hoofdsteden van de El Fatah beweging en geld en hulpgoederen werden naar die organisatie gestuurd. Waar is dat geld gebleven? Een ding weten we zeker, een deel van het geld was nodig om een verdieping van een duur hotel in Parijs te huren. De rest is vaag.

De Palestijnen zijn door hun leiders en geestelijken opgevoed met haat tegen alles wat maar Israelisch is. Dit soort opgedrongen haat neemt veel tijd om te verdwijnen. Dat wil ook zeggen dat een eventuele vrede aldaar een lange tijd op zich zal laten wachten. Je kunt immers niet van Israel verwachten dat ze vrede kunnen sluiten met een bevolking die geindoctrineerd is met een blinde haat tegen Israel.

Als de VN en de rest van de wereld niet hun houding veranderen ten opzichte van Palestijns terrorisme, zal de situatie aldaar niet veranderen.

Nog vreemder is dat andere terroristenorganisaties, zoals de IRA en nu Al Quada of welke terroristische club dan ook, geen vertegenwoordiging hebben in de VN.
Wat is het verschil?
< Wat voor terrosrist moet je zijn om geld en een plaats in de VN te verkrijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten