dinsdag 16 augustus 2011

Wat is Kunzhi Namshe?

De Kunzhi Namshe
De Kunzhi namshe is niet een plaats of ding, het is de dynamiek die ten grondslag ligt aan het dualisme van ons bewustzijn. Zolang geconditioneerde gewoonten onderdeel uitmaken van het bewustzijn, zal de Kunzhi namshe zijn invloed uitoefenen op het gedrag van de mens.
De dynamiek Kunzhi Namshe geldt ook voor werelddelen, landen, regio´s, organisaties, enzovoorts.
Kunzhi Namshe kan omschreven worden als de verzameling van alle handelingen en gedachten, goed of slecht, waarbij in het oog gehouden moet worden dat alle handelingen die we plegen een gevolg hebben, goed of slecht.

Dualisme
Met dualisme van het bewustzijn wordt bedoeld dat we in "ja of nee", "goed of slecht". "mooi of lelijk" denken. Het komt erop neer dat we altijd een "ja-nee" overweging maken.

Geconditioneerd zijn
Geconditioneerd zijn wil zeggen dat we veelal volgens vaste patronen denken en handelen. Met andere woorden, we zijn heel snel vastgeroest in onze gewoonten, en niet alleen in het doen of laten, maar ook in ons denken.

De Blog Kunzhi Namshe probeert geen mening op te dringen, of mensen te overtuigen. Deze Blog is een poging zo objectief mogelijk allerlei omstandigheden op te schrijven die zich voordoen en die voor de schrijver van deze Blog als vreemd of opmerkelijk naar voren komen.

Het is aan U, om vanuit uw dualisme en geconditioneerd denken, hierover uw eigen oordeel te vellen en na te denken over situaties, maar vooral na te denken over uw eigen dualisme en geconditioneerde denken dat de grondslag vormt voor uw mening.


NB. De term Kunzhi Namshe is afkomstig uit de Dzogchen traditie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten